Wat zijn kasten toch heerlijke objecten om mee te klooien.

Wanneer je het even niet weet. Wanneer je de voorraad aan prachtig materiaal dat je voorhanden hebt nog niet echt weet te ordenen. Wanneer je toch wat te doen wilt blijven hebben naast de gewone alledaagse dingen. Even genoeg hebt van discussies op journalistieke sites. Dan is daar  nog altijd het meubilair dat op verfraaiing wacht.

De collages zijn op klassieke manier gemaakt.
Inspiratie kwam voornamelijk door de vorm van algen en stukjes duingras die ik op het strand vond toen we met vriendinnen een paar dagen doorbrachten op het Duitse waddeneiland Sylt voor de Deense kust. Zie foto 's en de  tekeningen die ik ervan maakte. Daarna heb ik deze tekeningen overgtrokken op stukjes oude poster en vervolgens uitgeknipt. Doelloos nog even, maar dan heb je zo maar een begin. Ze zijn samen met restanten van oud materiaal geplakt op kunststof  waarop ik eerst ben bezig geweest ( niet anders te formuleren) met acryl verf. En zo heb je ineens de twaalf sterrenbeelden uit de dierenriem.
Een toevallig onderwerp. Er moesten twaalf collages gemaakt worden. Dat dwong het aantal lades af. En het waren juist de lades die aan verfraaiing toe waren.
Zelf heb ik met het onderwerp niet echt veel maar als vorm wel interressant.
14 kastje 4
IMG_9985
 1 steenbok  2 vis 3 waterman
4 ram 5 stier 6 tweeling
7 kreeft 8 leeuw 9 maagd
10 weegschaal 11 boogschutter 12 schorpioen
home previous next